Träningsprenumerant

Här är dina träningsprogram, övningsbank, uppvärmning, stretch m.m. Vi kommer löpande uppdatera med nya träningspass. Det finns verkligen något för ALLA. Ha gärna som ambition att träna/röra på dig lite var dag. 15-20 minuter om dagen är DU VÄRD.

Övningar skapade av Kvinnor För Kvinnor!

NU KÖÖÖÖR VI!

Övningsbank

10-20min

Vi rekommenderar dig att titta genom dessa videos, för att se hur du utför övningarna på bästa sätt samt hur du kan använda dig av progression i vissa av övningarna. En rätt utförd övning ger det bästa Resultatet! Hellre färre övningar som du utför rätt, än många övningar som du utför fel!

Uppvärmning

10-20min

Vi rekommenderar att värma upp innan du tränar våra pass. Det mjukar upp och värmer din kropp, ligament, muskler och kan till viss del förebygga ev. skada.

Vi har 4 olika uppvärmningar för dig att välja mellan. Dem är enkla med syftet att just väcka kroppen inför den träning som komma skall.

Hela Kroppen

10-20min

Dessa träningspass har fokus på hela kroppen dvs helkroppsprogram där vi kör igenom hela din kropp.

Överkropp

10-20min

Träningarna här har mer fokus på överkroppen: armar, axlar, övre rygg och nacke.

Bål

10-20min

Dessa träningspass har fokus på bålen. Magens muskulatur jobbar tillsammans med en del av ryggens muskulatur för att stabilisera oss s.k. bålmuskulatur. Bålen är ett av kroppens viktigaste muskelpartier. Att stärka upp bålen gör att vi undviker skador och vanliga ålderssymptom såsom ländryggs värk eller höftproblem.

Ben & Rumpa

10-20min

Träningarna här har Ben- och Sätesmuskulatur i fokus. En stark och vältränad sätesmuskulatur förbättrar bl.a. din hållning. Vår rygg avlastas också av starka ben- och sätesmuskler och dessa kan även förhindra besvär med ländrygg, höfter och knän.

Puls

10-20min

Här hittar du pass som är pulshöjande och troligtvis kommer få dig att svettas! En god kondition är viktigt inte minst för ditt hjärtas och hälsas skull. Träningarna här har som syfte att höja din puls något utöver den vanliga du brukar ha vid vila/stillasittande/lugn promenad.

Redskap

10-20min

I dessa träningspass använder vi oss av olika redskap. Dem redskap vi använder i dem olika passen är: hopprep, pilatesboll, hantlar 1-5kg, träningsmatta, gummiband, miniband och kettlebell. Dock använder vi oss inte av alla redskap i ett och samma pass. Du kan köra en del av passen utan, men du får ut mer av dem om du har redskap.

Rörlighet

5-15min

Ju äldre vi blir ju viktigare blir det att behålla vår rörlighet och motverka stelheten som kommer med åren vare sig vi vill det eller inte. Här fokuserar vi helt enkelt på att öka din rörlighet. En rörlig kropp är en mer funktionell kropp och att vara funktionell betyder dels att du kan böja knäna mer i en knäböj när du tränar, men viktigast ändå är att du kan utföra vardagliga sysslor UTAN att känna smärta eller skada dig.

Förstärkning

3-5min

Dessa korta program är till för dig som har ett specifikt problemområde (knä/axlar/rygg etc), MEN dem är även till för dig som inte har problem idag. Gör dessa korta pass regelbundet för att förhindra framtida skada och stärka upp dessa områden/leder.

Stretch/Nedvarvning

5 - 10 min

Här får du lära dig konsten att stretcha och varva ner för att maximera effekterna av din träning. Nedvarvning ökar rörligheten, minskar risken för överbelastning och gör det lättare för kroppen att lagra ny energi.

RFF

Rivstart på
FettFörbränningen


Endast 17 dagar


Ja, Jag vill köra
270kr/mån

Träna regelbundet


Jag är på
RFF

Rivstart på
FettFörbränningen


Endast 17 dagar


Ja, Jag vill köra
270kr/mån

Träna regelbundet


Jag är på
Mitt konto