Nyttiga PepparkaksBars

Rawfood tryfflar med hallon och banan
december 2, 2020
Rawfood Kakor
december 2, 2020
Show all

Ingredienser

  • 1 dl mandel (kan man hoppa över om allergiker, öka då istället mängden solros- och linfrö med 0,5dl vardera)
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 1,5dl russin eller torkade fikon
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 tsk torkad ingefära
  • 0,5 tsk nejlika
  • 1 krm kardemumma
  • 1 ägg

Gör såhär

Mixa mandel och frön fint.

Blanda mandelmixen med de malda kryddorna och havregrynen.

Häll i den torkade frukten och mixa till en massa.

Blanda i ägget.

Sätt ugnen på 100 grader.

Platta ut degmassan till en ca 0,5cm höjd på bakplåtspapper på en plåt (gärna ett över o kavla ut, bra tips).

Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Skär stavar av längden och förvara i kylskåp.

De är godare om man låter de vila ett dygn i kylskåt innan man äter dem.

Mumsa på!

Mitt konto