Kycklingrätt

Avokadochimichurri
december 2, 2020
Show all

Ingredienser

  • 600g kycklingfilé
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1,5dl solrosfrön
  • 75g tärnad parmesan
  • 1dl persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5tsk salt
  • 0,5tsk peppar
  • 250g cocktailtomater

Gör såhär

Skär kycklingen i ca 5cm stora bitar (gärna frysta) och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.

Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare el med en mixerstav. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

Låt stå i ugnen tills kycklingen är klar, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Mitt konto