Glutenfria Wraps

Fräsch Quinoa sallad
december 2, 2020
Bananpannkakor med citron/lime
december 2, 2020
Show all

Ingredienser

  • 400g kallt vatten
  • 1tsk bakpulver
  • 50g rismjöl
  • 150g majsmjöl
  • 0,5tsk salt
  • 30g fiberhusk
  • Majsmjöl till utbakning.

Gör såhär

Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Låt degen svälla i 15 minuter.

Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.

Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.

Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.

Wraps kan vara en av mina absoluta favoriter när det kommer till god och smidig picknick mat. De går att fylla med allt möjligt gott. Jag brukar ha linser, bönor, sockerärtor, olika grönsallader, spenat och kyckling, kalkon eller liknande. Toppar/kryddar dem gärna med feta/parmesan ost, soltorkade tomater, pesto, turkisk yoghurt, tzatziki etc.

Mitt konto