Gluten- och skuldfri PIZZA

Choklad
februari 12, 2021
Hallonsmoothie
december 2, 2020
Show all

Ingredienser

  • 1 dl okokt quinoa
  • 1 liten zucchini
  • 1 medelstor morot
  • 1 ½ dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • Förslag till tomatsås:
  • Vitlök
  • Ekologiska krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Spiskummin
  • Oregano
  • Tomatpuré

Gör såhär

Koka quinoan efter anvisning på förpackning, ta av den strax innan den är helt färdig. Häll av eventuellt överblivet vatten och låt svalna.

Riv zucchinin fint och lägg i en sil och låt rinna av.

Riv morötterna fint.

När zucchinin blivit av med det mesta i vätskeväg och quinoan har svalnat, så blandar du alla ingredienser till en smet.

Tryck ut smeten på en plåt med bakpapper, så den blir ungefär 1cm tjock.

Grädda i mitten av ugnen på 200°c tills den börjat få färg. Ungefär 20 min.

Ta ut botten och ha på den topping du är sugen på. Jag brukar ha tomatsås, spenat, tomater, broccoli, lite svamp, tomater och mozzarella på toppen. Serverar alltid med ruccola sallad.

Tomatsås

Fräs vitlök i lite olja, ha sedan på resten av ingredienserna och låt koka tillsammans i ungefär 10 minuter.

Mitt konto