Fudge på bönor och dadlar

Grönsakssoppa
december 2, 2020
Rawfood tryfflar med hallon och banan
december 2, 2020
Show all

Ingredienser

    18 rutor
  • 250g ekologiska svarta bönor, avrunna
  • 1 dl ekologisk kakao
  • 4msk mandelsmör (kan uteslutas om du är nötallergiker, ta t.ex. tahini istället om du vill)
  • 1 dl dadlar
  • 2 msk vaniljextrakt
  • 1 nypa havssalt

Gör såhär

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills smeten är slät.

Häll smeten i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper ca 2cm hög och låt stå i kylen i en timme.

Skär sedan i 18 rutor.

Fudgen kan förvaras i kylen upp till en vecka eller i frysen i en månad.

Tips!

Testa att ha i hasselnötter eller mandel om du vill i smeten eller att toppa fudgen med smält, mörk choklad ev. med lite riven ingefära i eller toppa med lite kanel på den smälta chokladen.

Mitt konto