Fräsch Quinoa sallad

Hallonsmoothie
december 2, 2020
Glutenfria Wraps
december 2, 2020
Show all

Ingredienser

  • 2-2,5dl quinoa
  • 100g champinjoner
  • 0,5 röd lök
  • 0,75dl olivolja
  • 0,25dl färskpressad citronjuice
  • 1krm pepparmix
  • 1 nypa salt
  • 0,5dl solrosfrö
  • ½ gurka
  • 1 påse bladspenat
  • ½ påse salladsmix
  • 1dl grovhackad bladpersilja
  • Ev. kyckling/kalkon/tonfisk/ägg

Gör såhär

Skölj och koka quinoa enligt anvisning på förpackning. Låt kallna.

Ansa, skölj och skär champinjonerna i små klyftor.

Skala, halvera och skär rödlöken i strimlor. Lägg i en skål.

Blanda olja, citronjuice, pepparmix och salt.

Häll dressingen över champinjonerna och rödlöken. Låt stå o dra medan du gör resten.

Rosta solrosfröna i en torr het stekpanna.

Dela gurkan på längden och skär i halvmånar.

Blanda försiktigt quinoa, spenat, sallad o persilja i en stor skål och lägg på marinerad svamp och lök samt gurka.

Strö över solrosfröna. Ev. lägg till kyckling/tonfisk/kalkon/ägg.

Mitt konto