Avokadochimichurri

Rotfruktsplättar med quinoa och sallad
december 2, 2020
Kycklingrätt
december 2, 2020
Show all

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar

Gör såhär

Skär kycklingen i ca 5cm stora bitar (gärna frysta) och blanda dem med pressad citron och rivet citronskal.

Mixa solrosfrön, parmesan, persilja och vitlök i en matberedare el med en mixerstav. Vänd kycklingbitarna i blandningen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

Låt stå i ugnen tills kycklingen är klar, cirka 15 minuter. Skölj tomaterna och lägg dem i ugnsformen de sista 5 minuter av tillagningstiden.

Mitt konto