Frågor & svar

Om hemsidan och villkor

1Betalningssätt
Du kan betala via kort med betallösningen STRIPE. När du inleder en prenumeration dras beloppet direkt och du får då direkt tillgång till tjänsten. Nästa dragning sker efter 1 månad.
2När jag ka betala står det Stripe, vad är det?
Stripe är vår betalningspartner och är en godkänd betalningsoperatör precis som Klarna, banken, iZettle, Payex m.fl.
3 Behåller ni mitt kontonummer?
Nej, vi sparar inte ditt kortnummer.
4Allmänna villkor
Våra allmänna villkor som godkänns i samband med köp finns här.
5Vad heter företaget bakom Riktiga Resultat (RR)?
L.A. Sweden AB Organisationsnummer: 559288-9819
6Är webbutiken säker?
Ja, det är den! Alla anslutningar sker med HTTPS-anslutningar. Vi använder oss utav STRIPE som är en av de största betallösningsleverantörerna i världen. STRIPE använder sig av SCA (Strong Customer Authentication) och andra avancerade säkerhetslösningar. Vi uppfyller även kraven i dataskyddsförordningen (GDPR).
7Varför har jag inte fått någon bekräftelse på mitt köp?
Om du inte fått något e-postmeddelande med en bekräftelse på ditt köp hos oss, ber vi det kontakta oss. (Tips: kolla även din skräppost). Skicka oss ett e-postmeddelande till info@riktigaresultat.se och skriv vad det gäller, så hjälper vi dig.
8Jag har gjort ett köp, men ångrat mig. Vad gör jag nu?
Skicka ett e-postmeddelande till oss på info@riktigaresultat.se
9Måste jag vara medlem för att handla hos er?
Nej, du behöver inte vara medlem innan du köper ett eller flera av våra program.
10Hur får jag tillgång till mitt onlineprogram jag köpt?
Direkt efter att du har slutfört ditt köp får du möjlighet att klicka dig vidare till programmet du köpt. Dina onlineprogram finns även samlade under din profil som du hittar genom att logga in på sidan och välja menyalternativet ”Mina program”.
11Hur vet jag att min onlinebokning av program blivit godkänd?
När du slutfört ett köp erhåller du en orderbekräftelse via e-post. Om du inte fått en orderbekräftelse inom 10min efter ditt köp är gjort, vänligen kontrollera att din e-postadress stämmer och/eller kolla din skräppost innan du kontaktar RiktigaResultat kundservice för hjälp: info@riktigaresultat.se
12 Hur ångrar jag mitt köp?
• Du har 14 dagars ångerrätt när du bokar en kurs/ett program via nätet, så länge tjänsten inte tillhör ett undantag. Undantagen: • En tjänst som har fullgjorts, om du har gått med på att tjänsten börjar utföras och att det inte finns någon ångerrätt när den har fullgjorts. • Digitalt innehåll, till exempel program, appar, kurser, som levereras digitalt, om du har gått med på att leveransen sker på det sättet och att du inte har ångerrätt. • Tjänster som sker på en bestämd dag eller under en bestämd tidsperiod. Om du istället vill byta till ett annat program eller en senare start, vänligen kontakta oss via mail till: info@riktigaresultat.se • Du kan alltid avboka ett program, men kan då behöva ersätta företaget för vissa utgifter.
13Kan jag ladda ner mitt program?
Delar av ditt program såsom ev. bilagor, kan vara nedladdningsbara, men inte programmet i sin helhet.
14Hur länge gäller mitt program efter köp?
Du har tillgång till programmet i 4 dagar efter att detta avslutats.
15Hur kan jag avsluta min prenumeration?
Uppsägning av prenumerationen sker av dig personligen på hemsidan under mitt konto.

Om BR programmet

1Vad betyder BR?
BR står för Behåll Resultatet och är ett fortsättningspogram på vårt RFF-program.
2Kan jag boka BR-programmet direkt?
Nej, du måste ha gått RFF innan då detta är ett fortsättningsprogram för att hitta balansen i dina nya goda vanor och kunna behålla dina resultat.
3Behöver man vara i form för att köra BR-programmet?
Absolut inte, men du måste ha gått RFF innan du kan göra BR-programmet. På BR kan du välja om du vill tajta till kroppen lite mer eller om du är nöjd där du är och vill behålla de resultaten.
4Kan jag köra BR-programmet om jag är gravid/ammar?
Det går hur bra som helst. Lina själv har gjort både RFF och BR under sina båda graviditeter och när hon ammat båda barnen.
5Hur ser kosten ut?
Vi räknar varken kalorier, poäng eller väger maten.
6Får man kostplan?
På BR-programmet finns det mer än en väg att välja. En del vill fortsätta tappa några cm till och andra vill bara behålla sina resultat. Med det sagt, så finns här mer än en kostplan att välja mellan på BR. Så svar: JA.
7Får man träningsvideos?
Ja, du kommer få både nya träningsvideos samt nedskrivna träningar och träningsutmaningar på BR. Du kommer ha 5 nya olika träningar varje vecka att välja och vraka mellan.
8Vad är det jag får när jag kör BR - programmet?
BR är ett fortsättningsprogram på RFF. Du får 21 dagar med nya kostplaner, nya träningsvideos, ny supportgrupp med pepp, stöd, inspiration och tips. Läs mer här
9Är programmet krångligt/svårt att följa?
Men det är enkla tips, råd och riktlinjer/planer du kan följa samt träningar och maten är just vanlig mat. Vi tror på enkelhet i den meningen att det ska vara lätt att följa för att du lättare ska kunna implementera det i ditt vardagsliv och ur ett långsiktigt perspektiv. Låta det bli en god vana helt enkelt!
10Behöver man redskap på träningarna?
Nej, det behöver du inte. En del träningar kanske vi använder oss utav något redskap MEN det finns alltid alternativ till att köra utan i så fall. Vanliga redskap som skulle kunna användas kan vara t.ex. hopprep, hantlar 1-5kg, matta, stepbräda (trappa går lika bra eller pall eller inget), gummiband, pilatesboll el liknande, MEN som sagt, verkligen inte nödvändigt att ha hemma.
11Hur fungerar coachning/stöttning på BR?
Din coach och tränare kommer finnas tillgänglig i er slutna grupp dagligen för att kunna svara på ev. frågor, peppa och supporta dig på bästa sätt. Du kommer kunna interagera med din coach live i gruppen på vissa dagar och tider samt sätta individuella mål med henna från start.
12Måste jag ha Facebook för att kunna göra BR-programmet?
Ja, i dagsläget behöver du det. Du kan alltid starta ett konto utan foto bara för denna sakens skull och sen inte använda det igen. Vi kan hjälpa och guida dig med detta om du inte kan själv.

Om träningsprenumeration

1Hur ofta ska jag träna?
Optimalt är att träna lite varje dag. Variera dig genom att välja ett helkroppsprogram ena dagen följt av rörlighet andra dagen och kanske överkropp tredje dagen osv. Kanske har du annan form av rörelse/träning också och då kan du ju välja att köra våra träningsprogram 4-5ggr/veckan. Allt beror på dina mål, förutsättningar och önskemål. Bolla gärna med vår tränare Lina om upplägg för just dig, i vår gemensamma grupp för våra prenumeranter. Läs mer här
2När ska jag träna?
Bästa tiden att träna är när det passar dig. Oavsett när på dygnet du tränar, hur du tränar eller var du tränar, så är det viktigaste att du faktiskt tränar. All träning som blir av är den bästa. Det spelar mindre roll vilken tidpunkt på dygnet träningen sker på. Du ska dock INTE träna om du är sjuk, har feber, infektion i kroppen eller druckit alkohol.
3Finns träningarna kvar när jag har gjort dem?
Ja, det gör dem. Det är bara bra att köra samma träningspass mer än en gång, då vet både du och kroppen vad den ska göra och du kan säkert ta ut dig än lite mer. Likaså blir du starkare och orkar mer med tiden.
4Kommer det nya träningar hela tiden?
Ja, det gör det. Vi uppdaterar vårt bibliotek regelbundet.
5Jag har önskemål om särskilda pass, kan det komma nya kategorier i framtiden?
Vi lyssnar på våra kunders önskemål och försöker tillgodose era önskemål och behov. Tipsa oss gärna om vad du önskar i vår gemensamma grupp, så kanske just din träning blir verklighet här.
6Är det viktigt med uppvärmning?
Ja det är det. Även om det tvistas än idag kring hur pass uppvärmning har inverkan på dina träningsresultat, så är det viktigt ur andra aspekter såsom t.ex. minska skaderisken, mentalt förbereda dig själv och kroppen på träning och din prestationsförmåga.
7Behöver jag stretcha efter träningen?
Det tvistas än idag om betydelsen av både stretch och nedvarvning. Vi tycker den är viktig! Det finns indikationer på att kroppen lättare kan återhämta sig om man kör nedvarvning efter träning. Stretch efter avslutat träningspass är bra för din rörlighets skull och just därför tycker vi den är viktig och att det är något du bör göra.
8Hur säger jag upp min prenumeration?
Du kommer att få ett mejl från oss 2 veckor innan din prenumeration förnyas. OM du vill avsluta din prenumeration då, följ dessa steg: 1) gå till Mitt konto 2) sen till Mitt kontoöversikt 3) välj Mina beställningar 4) Välj Cancel Efter du har valt CANCEL kommer din prenumeration inte att förnyas. Du får ett bekräftelsemejl av oss.

Om RFF programmet

1Vad är RFF?
RFF står för Rivstarta FettFörbränningen och är ett 17dagars fettförbränningsprogram. Läs mer här
2Kan jag göra flera RFF på raken?
Det kan du göra, men två på raken brukar vara max vad du orkar hålla dig till. Därefter är det bättre att gå vidare till vårt BR-program (Behåll Resultatet), där du kan välja olika vägar att gå. Du kan alltid göra en RFF senare igen.
3Får jag ett kostschema att följa?
Du får en kostplan med både inköpslista och information. Varje dag får ni sedan en plan för hur den dagen ser ut, hur många måltider vi vill att ni ska äta och av vilka livsmedelsgrupper du väljer din mat ifrån. Det är väldigt enkelt och du bestämmer själv vad du vill äta utifrån kostplan och hur/var/när du vill träna utifrån träningsplan och direktiv.
4 Behöver jag laga olika mat till mig och resten av familjen?
Nej, du kan äta samma mat som din familj. Det ska vara enkelt. Sen kanske du väljer bort t.ex. pasta (gluten) om dem har detta, men äter mer av annat.
5Behöver man redskap till träningarna?
Nej, egen kroppsvikt räcker gott och väl. Ibland kanske vi använder oss utav vikter (1-5kg) eller en pilatesboll/stepbräda/hopprep och en träningsmatta, MEN det är inget måste och vi visar alltid alternativ för er som inte har detta att tillgå. Men oftast är träningarna baserade på egen kroppsvikt och du kan alltid vara med oavsett redskap eller inte.
6 Kan man träna hemifrån?
Absolut. Många videos är inspelade i just hemmamiljö. Du kan träna var som helst i princip så länge du har en uppkoppling och kan se videon.
7Hur fungerar coachning/stöttning/support?
Varje dag (minst 3 ggr/dag) finns er hälsocoach och tränare online i er grupp för att svara på ev. frågor, peppa, stötta och supporta er. Hon coachar er live i gruppen och lägger även dagligen upp inspiration/fakta/pepp etc. Ni får också tips när det gäller kosten och träningen av er coach.
8Kan jag köra RFF även om jag är skadad? Bara kosten? Bara träningarna?
Självklart kan du det. Vi äter näringsriktig hälsosam mat, liknande antiinflammatorisk kost och det brukar hjälpa läkningsprocessen vid en ev. skada. Du kan välja att följa bara kosten så klart eller träna med oss också. Det kommer finnas en del övningar du inte kan göra beroende på din skada, men då har du säkert ett rehab-program att följa och ta till. Det går bra att byta ut övningarna i träningarna till dem du faktiskt kan utföra.
9Kan jag köra RFF när jag ammar?
Absolut! Vi tankar kroppen med bästa tänkbara näring för dig och ditt barn. Det kommer finnas speciella direktiv för dig som ammar och du kommer kunna äta ett-två mellanmål per dag när du behöver så.
10 Kan jag köra RFF fast jag går på medicin?
Du kan vara med på RFF även om du äter medicin (dem flesta). Har du några tveksamheter är det bara att fråga oss innan om det är lämpligt eller ej och kontakta din läkare för att få dennes åsikt. Men vi äter vanlig kost och bra näringsriktig mat.
11Är det vanlig kost?
Vi äter vanlig mat, men utesluter en del livsmedel såsom t.ex. gluten, socker och alkohol. Vi räknar INGA kalorier eller poäng utan du kan äta hur mycket du själv vill av den mat vi rekommenderar. Ni får en inköpslista med mängder av vanlig mat att välja på och en hel del recepttips med. Vi är alla olika, en del älskar kött och andra är mer kyckling/fiskmänniskor eller vegetarianer. Finns något för alla!
12Måste jag ha Facebook för att kunna köra?
Ja, i dagsläget måste du det. – Du kan alltid starta ett konto bara för ändamålet och sen stänga ner det igen. Vet du inte hur du ska göra, så fråga en vän eller oss, så hjälper vi dig.
13Har ni tystnadsplikt?
Ja, det har vi och tar detta på största allvar. Det du delar med dig i gruppen kan endast läsas av dem som är med i gruppen, dock har inte andra deltagare tystnadsplikt. Däremot har vi det och delar aldrig något vidare som rör våra kunder utan skriftligt godkännande.
14Jag ska på fest/fyller år/det är helg/event med jobbet/middag med vänner/ut och äta osv., men jag vill ändå vara med, kan jag börja senare?
Det absolut bästa för dig är att starta tillsammans med resten av gruppen dvs på startdatum. Det kommer alltid komma helger/event/högtider/fester/kalas osv. Du kan ändå vara med på en fest/kalas/middag och gå ut och äta. Du kan vara med på en fest/ett kalas/en middag/gå ut och äta, även om du gör RFF-programmet. Du väljer bara mat som du kan äta och det är vanlig mat, så det brukar vara hur enkelt som helst faktiskt. Vill du ändå börja senare, så är det ok att starta en dag efter utsatt startdatum för gruppen. Men inte senare än så och det är för din egen skull och för att du ska få dem resultaten du vill ha. Vill du ändå börja senare än så är det bättre att hänga på nästa programstart istället.
15Ser alla vad jag gör/skriver/foton etc som jag lägger upp i gruppen på FB?
Nej, du tillhör en sluten grupp och det är bara vi i den specifika gruppen som ser vad du postar.
16 Om jag blir sjuk/skadar mig etc och inte kan fullfölja programmet, får jag pengarna tillbaka då?
Skulle det vara så att du pga privata skäl och av god anledning inte kan fullfölja programmet, så ber vi dig kontakta din coach för att berätta detta. Du kommer inte kunna få pengarna tillbaka, MEN vi hjälper dig gärna till ett nytt startdatum för programmet när du är i mer fas och redo att köra RFF igen.
17Behöver jag ha tränat innan?
Nej, det behöver du inte. Det är aldrig för sent att börja.
18Är detta för nybörjare?
Nybörjare för vad? Nybörjare till att äta hälsosamt/träning/göra en livsstilsförändring eller till alla tre? Svaret är enkelt: RFF är till för ALLA som vill göra något bra för sin egen hälsa och sig själv.
19Jag tränar regelbundet, passar RFF mig ändå?
RFF syftar ju till att rivstarta igång din fettförbränning oavsett om du tränar sen tidigare regelbundet eller inte. RFF passar ALLA som vill göra något bra för sin hälsa och sig själv. Många upplever att dem får bättre resultat på deras ev. nuvarande träning och/eller att den blir lättare att utföra och att dem känner sig starkare än innan RFF.
20Hur mycket tid behöver jag lägga ner på RFF?
Detta är helt upp till dig själv. Du kan i princip fortsätta leva som ”vanligt” med undantag av att du kanske behöver planera lite bättre/mer kring din kost och när du ska träna på dagen. Träningen tar ca 15min inkl. uppvärmning och det är önskvärt att träna x2 (antingen på raken eller morgon/em eller morgon/kväll eller vad som passar ditt schema bäst). Men har du inte den tiden så går det bra att träna endast en gång ca 15min om dagen och du kommer ändå få fina resultat. Många tycker om att gå in i gruppen på FB och titta några ggr om dagen för pepp, inspiration och stöd/råd. Vi skulle råda dig till att ha åtminstone 20-25min om dagen till RFF.
21Vad innebär programmet?
RFF är ett 17 dagars program där vi under dessa dagar kommer ge vår kropp det bästa och dig riktiga resultat. Målet är att just Rivstarta igång din FettFörbränning (RFF)! Och allt sker ONLINE! Tillsammans med god näringsrik mat, rätt och rolig träning med mera kommer du guidas till fantastiska resultat för dig och din hälsa. Läs mer här
22Vad händer när jag är klar med RFF?
Då börjar jobbet med att behålla dina resultat och dem flesta kunder tycker det är toppen att köra BR-programmet i anslutning till avslutad RFF. BR står för Behåll Resultatet och är ett 21-dagars fortsättningsprogram på RFF för att hitta just din balans i livet med kost och träning och behålla dina resultat från RFF. Läs mer här

Om Företaget och Tränarna

1Vem äger företaget?
Ägare av Riktiga Resultat är L.A. Sweden AB och det företaget ägs i sin tur av Alma Hallgrimsdottir och Lina Pettersson. Två mammor i 40års åldern som ville dela med sig träning och råd som funkar och håller i längden, samt stöttning och gemenskap.
2Vem är coach?
Lina Pettersson är coach och tränare på RR. Hon har sin coach-bakgrund i NLPs lära. Läs mer här
3Vad är Linas kompetens och utbildning?
Lina har två kandidatexamen (idrottsvetenskap och folkhälsovetenskap) samt är utbildad massageterapeut, hälsopedagog och coach. Dessutom är Lina certifierad tränare inom olika träningsformer samt även utbildare i några av dem. Läs mer här
Mitt konto